• 🟤 Duurzame kinderkamer decoratie
  • 🟤 Handmade with love
  • 🟤 Verzending binnen 1 à 2 werkdagen

Verlichting in de kinderkamer

Gepubliceerd op 18 februari 2021 om 17:28

Eén van de belangrijkste onderdelen van het inrichten van een kinderkamer is de verlichting. Het is heel handig hier van te voren goed over na te denken. Maak een kinderkamer gezellig met één of meerdere sfeerlampjes. Uiteraard is het belangrijk een goede bureaulamp te hebben, maar naast een nachtlampje is een extra sfeervol lampje of slinger met lichtbollen haast niet meer weg te denken uit de kinderkamer. 

Kinderen vinden een goede sfeer in hun eigen kamertje heel prettig en willen zich er echt thuis voelen om gewoon even te spelen, te leren of te chillen met vriendjes of vriendinnetjes.

Style de kinderkamer daarom extra af met een led lampje in maan of hart vorm of hang een slinger met licht bollen in een passende kleur op.

Tips voor het maken van een lichtplan:

Maak voordat je een kinderkamer gaat inrichten eerst een lichtplan. Geef in de plattegrond aan waar welke activiteit gaat plaats vinden. Zo kun je zien welke soort verlichting je nodig hebt.

# Sfeerverlichting: deze verlichting zorgt voor de warme sfeer in de kamer. Het is indirect zacht licht dat in alle richtingen uitstraalt. Als je bijvoorbeeld ’s nachts je baby moet voeden dan is dit licht heel fijn. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een schemerlamp, een vloerlamp of een wandlamp.

# Decoratieve verlichting: zoals het woord het al zegt is deze verlichting puur als decoratie. Zo heb je voor de kinderkamer allerlei leuke lichtslingers of kleine schattige lampjes die superleuk als accessoire staan.

# Accentverlichting: dit is licht wat je laat schijnen op een specifiek object of plek in de ruimte. Zo kun je in de kinderkamer met spotjes bijvoorbeeld een mooie boekenkast of schilderij aan de muur extra uitlichten.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.